Grønne ønsker

Veggie Wednesday: Rødbedebøffer

 photo 975F7659-7734-487B-9DEB-B22A030A71F1_zpsi9boshob.jpg

Okay, overskriften snyder egentlig lidt for vi fik det faktisk igår, men så kan I jo lave Veggie Wednesday!

Det kom sig egentlig af, at jeg var blevet lidt træt af kød, og den tunge mæthedsfornemmelse man får af det. Og efter at være blevet ret vild med denne veganske grød, fik jeg lidt blod på tanden (nej, det udtryk passer ikke ind her..) til at prøve flere ting i den retning. Denne opskrift er dog ikke vegansk, da den både indeholder æg og skyr, men den er uden kød.

Rødbedebøffer (ca. 4 stk). Jeg fik inspiration til opskriften her.

  • 3 dl revet rødbede eller rødbede’kompost’ fra juiceren
  • 0,5 dl havregryn, evt. ekstra hvis dejen er for våd
  • et halvt finthakket rødløg
  • 2 æg
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og peber

Bland det hele sammen og form til bøffer. Steg bøfferne i olie (jeg brugte olivenolie). Men pas på når de skal vendes, da de ikke hænger så godt sammen, og derfor nemt kan falde fra hinanden.

Jeg serverede dem med chiliskyrcreme a la Bitz og kartofler og gulerødder med salt og timian i ovnen.

Bøfferne smagte godt og jeg syntes, de var et godt alternativ til kød. Manden i huset syntes også de smagte fint, dog ikke som alternativ til kød. Man er vel jæger :-).

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønne ønsker