Countdown: 100 days

Lækre kanelsnegle

 photo e00b9320-3bb3-4a72-af6a-16d096247ee7_zpshwvxau37.jpg
I onsdags havde vi gæster til aftensmad og jeg havde lavet disse lækre kanelsnegle til dessert. De var i hvert fald populære :-). Opskriften fandt jeg ovre hos Emily Salomon, den er faktisk rimelig nem. Dog skal dejen hæve sammenlagt 2 timer, så gå igang i god tid.

Dette skal du bruge (15 stk):

25 g gær
1 dl mælk
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
1 æg
100 g blødt smør
ca. 300 g mel

Til fyldet:

150 g blødt smør
150 g brun farin
1 1/2 spsk kanel
lidt friskrevet muskatnød

  • Start med at lune mælken til lillefingertemperatur. (Jeg gav den 10 sek. i mikroovnen)
  • Smuldr gæren i en stor skål, hæld den lune mælk ved og rør til gæren er opløst.
  • Kom salt og sukker i og rør ægget ud i.
  • Smuldr smørret ud i melet (jeg gjorde det med fingrene) og når det er helt fint grynet, samles det med de våde ingredienser. Ælt grundigt.
  • Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve 1 1/2 time et lunt sted.
  • Bland smør, farin, kanel og muskatnød til fyldet.
  • Ælt dejen og rul den tyndt ud til en firkant (ca. 20 x 40 cm). (Jeg har ingen kagerulle, så gjorde det bare lidt groft med hænderne) Smør fyldet på og rul dejen sammen til en pølse på den korte led.
  • Skær pølsen ud i ca. 15 stykker og læg dem i et fad eller en form med lidt luft imellem (de hæver en del). Jeg syntes det var lækkert at de sad sammen, så de var mere bløde.
  • Lad sneglene efterhæve i ca. 30 minutter
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader (175 grader varmluft) i ca. 20 minutter. Hold øje med dem!
  • Lad dem køle lidt af og nyd dem gerne mens de endnu er lune.
  • Kan evt. pyntes med glasur eller hvad din fantasi nu er til. (Min var ikke til noget, som i kan se)

3

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Countdown: 100 days