My obsession

Udveksling #4

 photo pariscollage_zps9a5abc86.jpg
Dette bliver det sidste indlæg omkring udveksling i denne omgang. Læs de andre indlæg HER, HER og HER.

Den sidste tid i Paris havde jeg en meget blandet følelse. Jeg glædede mig til at komme hjem til min kæreste og familie, men tanken om, at jeg aldrig skulle bo i Paris igen, var ikke særlig sjov. Da jeg tog afsted på udveksling, vidste jeg, at jeg skulle hjem til jul, så der var en slut dato på det, hvilket nogle gange var meget rart, når jeg savnede det derhjemme. Men nu hvor jeg skulle tilbage til Danmark, vidste jeg jo ikke hvornår jeg ville komme tilbage til Paris igen. Og det ved jeg stadig ikke. Derfor var det meget sørgmodigt, specielt i den sidste uges tid. Under det meste af opholdet havde jeg været sammen med pigerne næsten hver dag, og nu skulle vi hjem til hver vores hverdag. Det føltes lidt som en lang og dejlig ferie, der var slut.

Jeg er rigtig glad for, at jeg tog afsted. Det har simpelthen givet mig så meget. Jeg har lært en masse ting om mig selv, blandt andet at jeg sagtens kan klare mig HELT selv. Det synes jeg er vigtigt, for så føler man sig lidt stærkere. Generelt føler jeg, at jeg på en måde hviler mere i mig selv, efter jeg er kommet hjem. Ja, kliché i know. Men det gør jeg faktisk! Som om jeg på en eller anden måde kender mig selv bedre, efter at have klaret en af de største udfordringer i mit liv indtil nu.
Jeg ved, at det ikke var alle, der troede på at det ville gå godt. Og da slet ikke at mit og J’s forhold ville overleve. Men vi var begge to helt sikre på det igennem hele opholdet. Det var aldrig et spørgsmål, om vi skulle blive sammen eller ej, for det skulle vi. Og det har styrket vores forhold rigtig meget. Jeg kan selvfølgelig ikke sige, at sådan vil det være for alle. Vi havde været sammen i over 4 år, da jeg tog afsted. Så derfor var vi meget sikre på os selv og hinanden.

En af de største grunde til, at mit udvekslingsophold blev en succes, er at jeg havde et godt sted at bo. Bevares, det var lille og gammelt, men dem jeg lejede det af var rigtig søde. Jeg havde hørt en masse skrækhistorier om at nogle var blevet snydt for en masse penge og at nogle udlejere bare er virkelig stride og udspekulerede. Så jeg var lidt nervøs for, hvordan det ville gå for mig. Jeg fandt selv mit værelse på Craigslist, men det er en meget uoverskuelig hjemmeside, synes jeg. Derfor fik jeg hjælp til at finde rundt i det.
Hvis du selv skal afsted, eller kender nogle der skal, vil jeg anbefale at i tager et kig på Eurasmus.dk. Det er en online platform, hvor man kan finde værelser i byer i udlandet. Udover at være behjælpelig med værelser, er der også praktikopslag og cityguides og det er selvfølgelig gratis.

Vil jeg så anbefale andre at springe ud i det og tage på længere udlandsophold? JA! Uden tvivl. Ville jeg selv gøre det igen? Hm nej. Jeg er glad for at have den oplevelse, men der er så mange andre ting jeg gerne vil, så derfor bliver det nok ikke til en omgang.
Og så til det vigtigste spørgsmål: Hvornår skal jeg til Paris igen? Snart forhåbentlig! Savner den by hver eneste dag og det vil jeg nok altid gøre. Derfor var det langt fra sidste gang jeg var der.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My obsession