Udveksling #3

Om at være gammel nok

Noget jeg tit tænker over, er, hvornår man er gammel nok. Ikke gammel nok til at drikke eller køre bil, men gammel nok til at være voksen. Til at kunne sige; ‘nu er jeg voksen!’. Hvad skal der til før man føler sig voksen? Jeg er 21 år, bor i egen lejlighed, har en kæreste, er snart færdig med min uddannelse og har et job. Men gør det mig til et voksent menneske? For jeg føler mig ikke sådan. Men jeg ved jo på den anden side heller ikke, hvordan det føles at være ældre. Jeg tror bare, jeg hele tiden har tænkt, at en eller anden dag, så vil jeg være voksen og så vil livet føles anderledes. Men som det ser ud nu, tror ikke den dag kommer. Måske fordi det kommer så langsomt, at man når at vænne sig til det og derfor ikke ligger mærke til det.
Jeg synes det virker skræmmende, at jeg om kort (eller lang?) tid sidder i et (mere) voksent liv. Jeg elsker at være studerende, men det kan man jo ikke være hele livet. På et tidspunkt skal jeg ud og bruge det jeg har lært, og så er der ikke nogle til at fortælle mig, hvordan jeg skal gøre. Så skal jeg træffe beslutninger ud fra de ting jeg har læst i bøgerne. Det skræmmer mig lidt, at man skal stå på egne ben på den måde.

For slet ikke at tale om børn. Jeg kan godt lide børn, og vil rigtig gerne selv have børn. Jeg glæder mig også til, at den dag kommer. MEN jeg kan jo ikke være nogens mor! At være nogens mor betyder jo, at man er den vigtigste person i et andet menneskes liv. At man er grunden til, at de lever, og at de bliver ved med det. Dét synes jeg også er skræmmende. Specielt fordi det er ved at gå op for mig, at der ikke lige pludselig kommer et lynnedslag og så er man voksen. Men at man forbliver den man er, og kun har det erfaring man selv har. Men mon ikke jeg klare den? Ligesom alle andre 😉

Det var bare lige lidt torsdags-tanker fra mig, som vil nyde min tid som studerende, inden det for alvor går løs med det der liv :-). For man kan jo aldrig komme tilbage i ens liv, desværre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udveksling #3