Let og elefant

Udveksling #3

Dette er et ret langt indlæg, men det er mest billeder, så jeg håber i vil læse med. Læs de to tidligere indlæg om udveksling HER og HER.

Selve udvekslingen var en kæmpe oplevelse og jeg elskede (det meste af tiden) at bo i Paris. Somme tider stoppede jeg lige op, gerne foran Eiffeltårnet, og tænkte; ´jeg bor faktisk her!´Det var en ret surrealistisk følelse. Det bedste ved Paris er nok deres levestandard. De går meget op i god vin og mad, derfor var vi også ude at spise flere gange om ugen. Det er lidt dyrt i længden, men man skal jo tilpasse sig ;-).

Under opholdet i Frankrig fik jeg nogle rigtig gode veninder og vi lavede en masse ting sammen. Blandt andet var vi ude og opleve lidt mere af det nordlige Frankrig, nu vi var der. Det resulterede i en tur til Champagne og Normandiet.

 photo 3_zpsf32e0764.jpg
 photo 1_zps4b025214.jpg
 photo 2_zpsd74e092b.jpg

Champagne er simpelthen så lækkert! Der ligger en masse bitte små byer, hvor hvert hus har deres egen lille champagne produktion. Vi var ude på nogle af de større vingårde og se deres produktion og prøve-smage. Og det smager virkelig godt! Vejret var også dejligt, da vi var der, hvilket gjorde det hele lidt bedre og smukkere.

 photo honfleur_zps6fba3766.jpg
 photo etre_zps9e85c10c.jpg
 photo etretat_zpsf8ae386f.jpg
 photo normanidet_zps074aa24f.jpg
Normandiet er der, hvor mange Parisiennes tager hen i weekender og ferier. Det ligger ca. 3 timers kørsel fra Paris og er ud til vandet.Vi var i nogle forskellige havne- og strandbyer, og de har virkelig meget charme. Jeg kan anbefale Étretat, som ligner lidt Møns Klint og Honfleur som er en meget kendt kunst by.
Det var rigtig rart at komme lidt uden for Paris og opleve noget andet, end hvad man gør på en weekendtur fx. Jeg havde nok ikke selv tænkt på at tage til Champagne, hvis ikke det var fordi jeg boede i Frankrig.

 photo IMG_2547_zps9e991c9f.jpg
 photo foto6_zps608851e7.jpg
 photo 10715935_1494739440805171_1976020687_n_zpsc5c35123.jpg
 photo f_zpsa3a0acb6.jpg
 photo d_zps45b9228c.jpg

Under mit udvekslingsophold havde jeg en masse besøg fra Danmark. Det var rart at kunne vise frem hvor jeg boede og hvad jeg lavede og det betyder også nu, at det ikke kun er min oplevelse, men en oplevelse jeg også deler med min kæreste og familie, fordi de har besøgt mig. Så når jeg snakker om noget fra Paris, ved de næsten altid hvad jeg snakker om, fordi de har set eller oplevet det sammen med mig. Det synes jeg gør min oplevelse af opholdet større og mere indholdsrig, så det vil jeg klart anbefale andre at tænke over i forbindelse med længere udlandsophold.

Skolen i Frankrig er ikke rigtig noget at råbe hurra for. Det er på mange måder lidt gammeldags, både i struktur og selve undervisningen. Der var ikke særlig mange lighedspunkter med CBS, men det var jo også meningen jeg skulle opleve noget nyt. Fx tjekkede de om vi kom til timerne, det var jeg ikke vant til fra Danmark. Og hvis man var væk mere en tre gange uden en lægeerklæring, ville man dumpe faget. Men på den anden side var der ikke noget læsning, så man var jo nødt til at dukke op for at lære noget.
Jeg gik på Paris-Université Dauphine, som ligger for enden af Bois de Boulogne. Som skrevet tidligere, var det ret tæt på hvor jeg boede, så det var rigtig rart, at kunne vente med at gå hjemmefra til 20 minutter før jeg skulle møde. Så er det jo lidt en anden sag her i Danmark.

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let og elefant