Tip: Gem din fjernbetjening væk

Udveksling #1

 photo Skaeligrmbillede2015-02-01kl210453_zps2301fae3.png

 photo Skaeligrmbillede2015-02-01kl210429_zps92f5d55f.png

Som jeg skrev forleden dag, så mødtes jeg med nogle af de piger, jeg har været på udveksling med, i torsdags. Jeg ved, at det er en kæmpe beslutning at tage og der ligger en masse ting bag det. Derfor vil jeg fortælle om mine egne erfaringer, og jeg starter med perioden før jeg tog afsted og hvorfor jeg valgte Frankrig. Paris for at være helt præcis.

Allerede da jeg startede på studiet i august 2012, legede jeg med tanken omkring udveksling. Jeg syntes det var den ultimative udfordring (for mig, vel at mærke), og det er noget man ikke får mulighed for særlig mange gange i sit liv.
I efteråret 2013 startede ansøgningsprocessen. Først skulle jeg til en sprog test, og efterfølgende vælge hvor jeg ville hen.
Til at starte med var det rigtig uoverskueligt at skulle vælge ét sted ud af hele verdenen. Men jeg indsnævrede mig langsomt og besluttede mig for, at jeg ville blive indenfor Europa. Det gjorde jeg af to grunde: for det første ville jeg være realistisk og ikke tage for langt væk, så jeg ikke havde mulighed for besøg undervejs. Dette var vigtigt for mig! For det andet fordi jeg ikke ville til en helt anden kultur, men gerne ville til et sted der mindede lidt om Danmark.
Egentlig var min første tanke London, men mine karakterer var ikke gode nok, så måtte finde et alternativ. Derfor tænkte jeg over andre europæiske storbyer og blev hurtigt vild med tanken om Paris. Den blev ikke mindre vild af en artikel i Costume, hvor de snakkede med tre danske kvinder, der boede forskellige steder i Paris.
Valget af universitet skete på baggrund af nogle travel reports, som tidligere udvekslingsstuderende fra CBS havde skrevet.

Jeg fik at vide lige før jul 2013, at jeg havde fået en plads på min førsteprioritet i Paris og derefter begyndte forberedelserne. Jeg skulle jo have et sted at bo og det er ikke nemt i Paris! Huslejen er rigtig høj og du får nærmest ingenting for pengene. Men i juni fandt jeg et værelse ikke ret langt fra skolen til en nogenlunde rimelig pris.
Det var ret stressende i månederne op til opholdet, da Frankrig generelt er langsom og bureaukratisk i næsten alt hvad de foretager sig, hvilket betød, at der var nogle ting jeg først fik på plads, da jeg ankom til Paris. Der er en masse praktiske ting man skal tænke på, når man skal studere i et andet land, så jeg brugte en del tid i sommerferien på det og på at bekymre mig, når det ikke gik i mit tempo ;-).

Lige pludselig, kort tid før jeg skulle afsted, gik det op for mig, at jeg skulle rejse væk fra min kæreste og min familie. Jeg tænkte mange gange: ‘hvad pokker har du gang i Michelle?’. Det var svært at forholde sig til tanken og endnu mere svært ikke at vide hvad der ventede mig, når jeg tog fra Danmark. Den sidste måned inden jeg tog afsted var jeg rigtig spændt og glædede mig meget. Men dagen inden var jeg ked af det og lidt bange, faktisk.
På CBS hedder det sig, at når man først har fået plads på et universitet, kan man ikke fortryde. Derfor følte jeg, at nu var jeg tvunget til at tage afsted, og det tog faktisk lidt af glæden af. Men J fik overbevist mig om, at hvis jeg ikke havde lyst, skulle jeg selvfølgelig ikke gøre det. Det værste der kunne ske, var at jeg skulle udskyde min uddannelse et år, og det er jo klart at foretrække frem for at være ked af det i fire måneder. Med det i baghovedet var jeg pludselig meget mere klar til at tage afsted, og jeg kunne føle, at jeg gjorde det af lyst og ikke af tvang.

D. 27. august kl 16.05, efter en forfærdelig hård afsked i lufthavnen, sad jeg i flyet mod et andet land, alene. Jeg vidste ikke præcist, hvor jeg skulle hen, når jeg landede eller hvem jeg skulle bo hos. Det var helt vildt skræmmende og helt vildt fedt på samme tid. Jeg havde følelsen af, at mit liv på en måde først startede på den anden side af den to-timers flyvetur, jeg havde foran mig. Efter at have set frem til den dag i næsten et år var jeg nu på vej mod mit livs største udfordring og eventyr.
Næste indlæg omkring udveksling kommer til at handle om de første par dage i Paris og savnet jeg følte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tip: Gem din fjernbetjening væk